Om JosephineFock

Jeg kan hjælpe jeres organisation med at professionalisere samarbejdet med bestyrelsen og det frivillige bagland, og jeg kan hjælpe jer med, hvordan I trænger igennem med jeres budskaber hos politikerne og sætter dagsorden i medierne. Derudover tilbyder jeg vejledning i forhandlingsteknik, moderation af konferencer og events som dirigent og konferencier, ligesom jeg tilbyder ledelsescoaching.

Mine ydelser er primært rettet mod faglige organisationer og NGO’er, der arbejder med bestyrelser og frivillige. I er dog altid velkomne til at ringe eller skrive for en uforpligtende snak om, hvordan jeg bedst kan hjælpe jeres organisation.

Om mig

Jeg er født i 1965 og vokset op i Horsens tæt ved vandet, og har roet i kajak siden jeg var 10 år gammel. De sidste 15 år har jeg været aktiv sejler.

Jeg er uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1993 og mit speciale om – Udøvende musikeres og komponisters ophavsretlige beskyttelse – ledte mig til mit første job i KODA i 1993. Musik har altid været min daglige saltvandsindsprøjtning og jeg kunne ikke have begyndt min erhversaktive karriere et bedre sted, end hvor musikere og komponister var i fokus.

Jura, ledelse og forhandling har været et gennemgående element i min karriere. Jeg har arbejdet i Dansk Psykolog Forening, Akademikernes Centralorganisation, Dansk Sygeplejeråd, Sundhedskartellet, Offentligt Ansattes Organisationer og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Og efter de to første ansættelser har det været i toplederstillinger med stor offentlig bevågenhed som topforhandler for offentlig ansatte, hvor jeg blandt andet har forhandlet med 4 finansministre. Jeg har desuden været direktør i Dansk Flygtningehjælps afdeling for integrationsindsatsen.

Jeg er en af hovedkræfterne bag Alternativet, der startede i 2013. Her sad jeg også i Folketinget fra 2015 til 2018 med ordførerskaber på nogle af de helt tunge poster som finansordfører, skatteordfører, integrationsordfører og arbejdsmarkedsordfører. Herudover fungerede jeg også som gruppeforkvinde. Jeg sad også helt i front som politisk leder for partiet fra 2020 til 2021. 

Sideløbende med min karriere har jeg har haft en lang række repræsentationer i diverse fora, blandt andet, Nationalbanken, Sampension og Trampolinhuset. Jeg har været en del af flere kommissioner og arbejder, blandt andet, Regeringens Lønkommission og Tillidsreform. Jeg været frivillig Talentmentor og Ledelsesmentor i mange år hos Djøf og i privat regi.

I dag er jeg ude af politik og selvstændig med JosephineFock.dk, hvor jeg tilbyder kurser og sparring i forhandlingsteknik, public-affairs strategier, ledelse samt moderation af konferencer, debatter og generalforsamlinger.